Klanica i prerada mesa „Nedeljković“ proizvodi sveže svinjsko, goveđe, juneće, teleće, ovčije, jagnjeće i praseće meso i preko pedeset različitih vrsta trajnih i polutrajnih proizvoda od mesa vrhunskog kvaliteta po najpoznatijim domaćim i stranim recepturama.

Kada smo počeli?

Pitomo sremsko selo Šašinci, šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka, bilo je nadaleko poznato po svojim lubenicama koje su u velikim količinama prodavane u svim krajevima ondašnje Jugoslavije.

Osamdesete godine u Šašincima je obeležio masovan tov kvalitetnih svinja po koje su dolazili kupci iz Ljubljane, Zagreba, Splita, Skoplja,… Danas su Šašinci ime koje se, opet često čuje. Ovog puta razlog za to je Klanica i prerada mesa „Nedeljković“ koja svakim danom postaje sve značajniji faktor na tržištu mesa i prerađevina od mesa u našoj zemlji.

Klanica i prerada mesa „Nedeljković“ osnovana je, danas već daleke 1989. godine. Razloga za to je bilo više, a jedan od najvažnijih je svakako bila činjenica da je za jednu takvu proizvodnju u Šašincima i selima u okruženju, postojala značajna sirovinska baza. Drugi važan razlog bila je blizina Beograda, zasigurno najvećeg tržišta u ovoj zemlji. Klanica „Nedeljković“ je osnovana kao porodična firma i takva je ostala do danas. Počela je da radi sa tri zaposlena radnika i jasno određenim razvojnim planom. Da je plan bio dobar i ostvarljiv potvrđuje podatak da danas u klanici „Nedeljković“ radi stotinu radnika, a u krajnjoj fazi izgradnje je i novi pogon za preradu mesa. Trenutni kapaciteti omogućavaju dnevno klanje od 600 tovljenika, 50 junadi i proizvodnju 15000kg različitih mesnih prerađevina, uz dodatak komora za zrenje trajnih kobasica ukupnog kapaciteta 5000kg u jednoj šarži.

Naš proizvodni pogon.

Nedeljkovići su se od prvog dana trudili da obezbede najkvalitetniju sirovinu za svoj pogon, jer su znali da samo tako mogu obezbediti i visok kvalitet finalnih proizvoda. Da bi poboljšali potencijal sirovinske baze u neposrednom okruženju Nedeljkovići su, proteklih godina, podelili poljoprivrednim proizvođačima petstotina nazimica za priplod.

Proizvodnju mesnih prerađevina kontrolišu dva tehnologa kojima na raspolaganju stoji odgovarajuća laboratorija u samom pogonu. Za kvalitet i zdravstveno stanje prispele stoke zaduženi su dva republička inspektora koji budno prate da do krajnjeg potrošača stignu zdravstveno potpuno ispravni proizvodi. Da bi bili potpuno sigurni u ono što rade Nedeljkovići su angažovali Institut za veterinarstvo iz Novog Sada koji uredno i redovno kontroliše kvalitet proizvodnje.

Klanica i prerada mesa „Nedeljković“ proizvodi sveže svinjsko, goveđe, juneće, teleće, ovčije, jagnjeće i praseće meso i preko pedeset različitih vrsta trajnih i polutrajnih proizvoda od mesa vrhunskog kvaliteta po najpoznatijim domaćim i stranim recepturama.

Tri radnika 1989.god. – 230 2016. to je Klanica i prerada mesa “Nedeljković“ danas. Od dve, tri zastarele mašine došlo se do najmodernijih linija za preradu mesa poznatih svetskih proizvođača. Klanica „Nedeljković“ poseduje liniju za klanje krupne stoke i liniju za klanje sitne stoke. Klanica „Nedeljković“ poseduje izvoznu dozvolu br.125 izdatu od nadležnog ministarstva.

Naša maloprodajna mreža.

Od male prostorije u kojoj su počeli svoj biznis Nedeljkovići su došli do velikog, modernog pogona, čija arhitektura služi kao ukras sela. Firma „Nedeljković“ danas raspolaže voznim parkom od dvadeset vozila koja joj omogućavaju da u najkraćem vremenu stigne i do najudaljenijeg kupca. Tržište klanice nije više malo. Vozila firme „Nedeljković“ voze gotove proizvode u sve krajeve naše zemlje – od Novog Sada, Sombora i Zrenjanina do Vranja, Niša, Pirota, Leskovca i Užica, pa čak i na crnogorsko primorje i u Makedoniju. Roba se odvozi do više od dve hiljade kupaca.

Nedeljkovići raspolažu i sopstvenom maloprodajnom mrežom koju čine petnaest moderno opremljenih prodavnica. Planirano je da se ovaj broj bar udvostruči. Nedeljkovići su i sponzori velikog broja kulturnih i sportskih priredbi.

Kad se pomene geografsko poreklo proizvoda obično se pomisli na vino, ali i mesarski proizvodi mogu da imaju i geografsko poreklo.Sremski kulen i sremska kobasica su dokaz za to. Nedeljkovići planiraju da u najskorije vreme proizvedu i zaštite sremski kulen i sremsku kobasicu koji će biti, po kvalitetu, bez premca na tržištu.

Naši planovi za razvoj.

Klanica i prerada mesa „Nedeljković“ iz Šašinaca, je za šesnaest godina postala značajan proizvođač, sve prisutniji, sve poznatiji i priznatiji na tržištu. Klanica i prerada mesa „Nedeljković“ planira dalji razvoj i modernizaciju proizvodnje. Posebna pažnja se obraća na permanentno poboljšanje kvaliteta proizvoda i usluge, čemu u prilog govori i činjenica da je Klanica i prerada mesa „Nedeljković“ nosilac nekoliko desetina zlatnih i srebrnih medalja za kvalitet, osvojenih na Novosadskom poljoprivrednom sajmu proteklih pet godina …

Mesara Nedeljković ima sve potrebne izvozne dozvole

Preuzmi dozvole

33

GODINA ISKUSTVA

230

ZAPOSLENIH

7

MALOPRODAJNIH OBJEKATA

10+

ZEMALJA U KOJE IZVOZIMO